Външните ролетни щори  защитават от директна слънчева светлина.С тях може да постигнете пълно затъмняване в помещението независимо от вида им, когато са напълно затворени те изолират допълнително от студ жега и шум.Освен изключителната си практичност, външните щори допринася за естетически завършен вид на всеки дом и офис.Те могат да бъдат произведени в комбинация от PVC и алуминий както и изцяло от алуминий.
Алуминиевите елементи могат да бъдат в цвят по  RAL.

PVC щори в комбинация с алуминий

PVC комбинация с алуминий – включват PVC  ламели 37мм и кутия с водачи от алуминий. Задвижването на щората става посредством метална ос и лагери. Това осигурява лесно движение и дългогодишна експлоатация на щората. Конструкцията на щората позволява самостоятелен монтаж независимо от дограмата.


Алуминиеви ролетни щори

Алуминиевите ролетни щори показват най- добри качества от гледна точка на шумо – и термо изолация. Това се постига чрез алуминиеви ламели с полиуретанов пълнеж, които имат охранителни функции. Цветовата гама на ламелите е изключително богата. Монтажът на ролетните щори се осъществява от външната страна на дограмата. Могат да бъдат управлявани както ръчно – чрез табакера и манивела така и чрез електродвигател с бутон или дистанционно.