Мрежите се монтират върху всички видове прозорци, те са сигурно средство за спиране достъпа на насекоми през отворени врати и прозорци. Практични и незебележими визуално с висока степен на издържливост. Успешно се комбинират с външни ролетни щори. Изработени са от алуминиева рамка и мрежа от фибро стъкло с тефлоново покритие. Видовете комарници са следните:
статични ,ролетни и на панти.

Статични Комарници

Статичните комарници са най-подходящи за прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и преместване на мрежата. В много от случайте има възможност да бъдат откчени и закачени сезонно. Това се осъществява посредством специални магнити или райбери.


Ролетни Комарници

Ролетни комарници – това е оптималният вариант на противонасекомна мрежа – удобна, надеждна и дълготрайна. Този тип комарник има предимство да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на мрежата улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци мрежата може да бъде прибирана, което значително удължава трайността и я предпазва от стареене.


Комарници на Панти

Комарник на панти – въпреки, че са специално разработени за балконски врати, този тип мрежи могат да се поставят и на прозорци. Комарните мрежи на панти са надеждни и създават удобство. Монтирането върху врати се извършва с напрегнати панти, което позволява вратата да се връща в изходно положение ( затворено). Доброто затваряне се постига посредством магнитен шнапер, а от  външната страна на вратата има дръжка за отваряне. Алуминиевите профили могат да са в цвят по RAL както и в златен дъб, тъмен дъб и махагон.